Foliile 5D – o inovatie pentru siguranta display-ului

Tehnologia avanseaza intr-un ritm atat de accelerat incat uneori e dificil sa tinem pasul cu toate inovatiile. Si odata cu evolutia dispozitivelor mobile vine si diversificarea gamei de accesorii, inclusiv cea a foliilor pentru display.

Fara indoiala, cea mai recenta inovatie in domeniu este folia de sticla 5D full screen. Si pentru ca numele suna ca scos dintr-un film SF, o sa explic pe scurt felul in care acestea revolutioneaza industria.

Margini curbate

De cand cu “moda” pornita de Samsung Galaxy S7 si continuata de iPhone, LG si recent de majoritatea producatorilor de telefoane, noile ecrane prezinta margini rotunjite, pentru un design fluid si o experienta tactila perfecta. Mai departe, foliile sunt de mai multe tipuri:

Foliile de plastic

Primele folii care au aparut vreodata pe piata. Sunt foarte ieftine si maleabile, pot lasa bule de aer si nu garanteaza siguranta in caz de impact. In plus, din cauza structurii sunt dificil de aplicat si nu pot acoperi in intregime ecranele curbate.

Foliile de sticla

Foliile clasice din sticla sunt concepute dintr-un polimer special ce ofera protectie avansata la zgarieturi si socuri. Acopera portiunea plana a ecranului si sunt foarte accesibile ca pret.

Foliile 3D

In plus fata de foliile de sticla obisnuite, acestea prezinta margini usor curbate, care nu acopera insa tot ecranul. In plus, adezivul se gaseste doar pe muchii, facandu-le usor de dezlipit accidental.

Foliile 5D

Aici intervine inovatia foliilor 5D care acopera in totalitate ecranul, inclusiv marginile curbate pe doua axe, comportandu-se ca un ecran de sticla suplimentar ce se imbina perfect cu carcasa. Fiind acoperite de adeziv pe toata suprafata, prinderea e perfecta si durabila, fara bule de aer.

Straturi multiple de TPU confera foliilor un indice de rezistenta 9H (imediat inferior diamantului, de 10H), garantand durabilitate imbatabila la impact si protectie impotriva majoritatii zgarieturilor. In plus, structura chimica a polimerului ofera vizibilitate de 99% si o experienta tactila unica.

In concluzie

Alegerea unei folii, oricare ar fi aceasta, trebuie sa fie una informata. Cum spune un vechi proverb, “Paza buna trece primejdia rea”. Si dat fiind locul smartphone-ului in viata de zi cu zi, folia potrivita va poate scuti de reparatii de sute de euro, care dureaza saptamani intregi.